Crochet, instruction video

Video tutorial Mandala Madness week 15

Don’t ask me how but I managed to get the video for week 15 of Mandala Madness to you on time. This week’s post is just quick and dirty because I’m hopelessly swamped with everything at the moment.

Resources

Yarn & yarn packs

There are/were various yarn packs available for the crochet along.

These yarn packs are available from Wool Warehouse as well as selected Scheepjes Stockists.

Video Part 15

All videos for Mandala Madness are available through my YouTube channel. In the video for week 15 I show you how to work the stitches for this week.


My Mandala Madness

I use two Scheepjes yarns for my mandala; Scheepjes Sunkissed and Scheepjes Cotton 8 with a 3mm (D-3) hook. There are yarn packs available for this CAL in Scheepjes Color CrafterScheepjes Stone Washed XL and Scheepjes Merino Soft, available from Wool Warehouse. Here a list of the colors I used for week 15.

Round   Yarn  Color number  Color name
round 93 Cotton 8 508 soft yellow
round 94 Sunkissed 13 cherry ice
round 95 Sunkissed 17 summer rain
round 96 Cotton 8 669 olive
round 97 Sunkissed 20 beach hut pink

And my mandala, or at least a part of it, looks like this at the moment…

And with this post you have caught up with me. I am currently working on the video for week 16 and I don’t know if it will be ready next week. I will do my best, promise.

With love,

Esther

logo it's all in a nutshell

Follow me on

Facebook, Pinterest, You-Tube, Google+, RavelryBloglovin’, Instagram

.

Advertisement

13 thoughts on “Video tutorial Mandala Madness week 15”

 1. Hallo Esther,
  Terwijl ik naarstig aan het zoeken was naar een nieuwe haak uitdaging ontdekte ik de Mandala Madness en jou videos. Mij spreken de garens en vooral de kleuren enorm aan en popel om het te gaan bestellen zodat ik dinsdag al aan part 1 kan beginnen. Nu heb ik al je posts voor de Mandala gelezen en de kleuren van de Cotton8 en Sunkissed katoen genoteerd. Ik vraag mij af of er voor de laatste toeren (parts) nog kleuren bij komen. Of heb je misschien een lijstje met de kleuren die je gebruikt?
  Bij voorbaat hartelijk dank en ik heb grote bewondering voor alle tijd, energie en enthousiame die jullie ( ontwerpers, bloggers , video opnemers etc. ) erin steken om ons van leuke projecten te voorzien.
  Groetjes van Thea

  Like

  1. Hoi Thea,
   Dankjewel dat je mijn kleuren zo mooi vindt. Het doet me goed als ik andere kan helpen 🙂
   Er komen geen nieuwe kleuren meer bij. Ik ben nu bezig met deel 16, dus ik weet nog niet hoeveel garen er totaal nodig is. Ik heb hier en daar ook halve bollen gebruikt die ik nog had liggen van andere projecten. Aan het eind van de rit maak ik de balans op en komt er een document met alle kleuren en hoeveel garen van ieder ik heb gebruikt.
   Groetjes,
   Esther

   Like

  1. eind van de rit is over 3 weken. Er zijn 18 delen in totaal. Ik weet echter niet of ik het eind op hetzelfde moment haal als het project omdat ik moeite heb om het tempo bij te houden, maar in theorie dus over 3 weken. In het ergste geval ben ik pas over 5 weken klaar.

   Like

   1. Dat begrijp ik helemaal, maar misschien zijn er een of meer kleuren die vaker gebruikt worden in de langere toeren en kan ik er daar 1 extra van bestellen, dan kan ik toch snel beginnen. Herkenbaar dit ongeduld als je een project ontdekt hebt? Succes met alles.
    Gr. Thea

    Like

 2. Your videos have been a great help and a joy to listen to. Especially part 15 of Mandala Madness. While watching and listening to round 95 I’m sure I heard a blackbird singing – in your garden maybe. Then a hen clucked! But that may have been one of mine. All very restful and encouraging. Thank you!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.