Crochet, Nederlands, Pattern, Video tutorial

Enigma Deken Deel 8 – Gratis Nederlands Haakpatroon

In dit bericht vind je het patroon en de instructievideo voor deel 8 van mijn Enigma dekenontwerp. In deel 8 beginnen we de laatste vormwissel van de deken, van vierkant naar rechthoek. In dit deel maken we bloemen, ten minste, als je dat wilt. De bloemen zijn veel werk en best wel wat gepriegel om ze vast te zetten aan de deken. Je kunt er ook voor kiezen om alleen het paneel met stokjes te haken. For English, please see THIS post.

Handige links

Materialen

Je hebt 7 kleuren garen nodig om je Enigma deken te maken. Ik heb 4 kleurstellingen in 3 verschillende garengewichten ontworpen om je te inspireren voor je eigen deken. Je kunt een van mijn kleurstellingen gebruiken of je eigen kleur kiezen. Mijn kleurstellingen zijn de originele Flower Field in Scheepjes Stone Washed, en Flower Field in Scheepjes Color Crafter, en de twee nieuwe kleuren Vintage in Scheepjes Scrumptious en Sunset Sky in Scheepjes Cotton 8. Informatie over kleurnummers en garenhoeveelheden vind je HIER. Je kunt je benodigdheden kopen bij elke garenwinkel bij jou in de buurt, maar je kunt ook een volledig pakket met alles wat je nodig hebt kopen in mijn webshop.

Ik heb garenpakketten beschikbaar voor alle 4 de kleurstellingen van Enigma Deken in mijn webshop. De pakketten bevatten alles wat je nodig hebt om deze dekens te maken, inclusief het hele patroon en het garen.


Afkortingen

dst Dubbelstokje
hst Halfstokje
hv Halve vaste
L Losse
L-open Losse opening(en)
st Stokje
v Vaste

RhstA Reliëf halfstokje achterlangs: haak het halfstokje rond de steel van de steek, waarbij je de naald van achteren naar voren en weer naar achteren steekt


Kleurplaatsing

Voor de informatie per kleurstelling verwijs ik je graag naar de materialenlijst welke kleur Kleur A t/m Kleur G is.


Enigma Deken Deel 8 Patroon

Aan weerszijden van het vierkant worden twee identieke panelen gewerkt. De plaatsing van de bloemen is willekeurig, dus voel je vrij om ze naar eigen wens te plaatsen. Je kunt er ook voor kiezen om de bloemen achterwegen te laten.

Rij 1 (GK) Hecht Kleur C aan in een willekeurige 2L-open met een staand st, 1st in volgende 182 steken tot de volgende hoek, 1st in 2L-open. Keer.
[184 st]

Rij 2 (AK) Ga verder met dezelfde kleur, 3L (telt hier en verder als 1 st), 1st in de volgende 183 st. Keer.
[184 st]

Rijs 3-5 Herhaal Rij 2. Hecht af aan het einde van Rij 5. NIET keren aan het einde van Rij 5.

Rij 6 (GK) Hecht Kleur E aan in eerste steek met een staand hst, 1hst in volgende 183 steken. Hecht af.
[184 hst]

Rij 7 (GK) Hecht Kleur A aan in eerste steek met een staand RhstA, 1RhstA in de volgende 183 steken. Hecht af.
[184 RhstA]

Herhaal Rijen 1-7 aan de andere kant van de deken om een tweede, identiek paneel te maken.

BLOEMEN

Maak 48 rondjes voor de bloemen. Met Kleur F, 4L, sluit met een hv in de eerste L om een ring te vormen. Werk in de ring, 1L, 12hst in de ring, sluit met hv in de eerste steek. Hecht af.
[12 hst]

Maak de bloemen af door 24 bloemenblaadjes te maken met Kleur D, 12 met Kleur B en 12 met Kleur G. Hecht Kleur D/B/G met een hv aan in een willekeurige steek van rondjes, ([1hst, 1st, 1dst, 1st, 1hst] in volgende st, hv in volgende steek) 6 keer. Laat een lange draad aan de bloem zitten om de bloem mee aan de deken vast te zetten. Hecht af.

Werk alles weg behalve de lange draad op elk van de bloemen. Naai 24 bloemen op elk van de twee panelen aan weerszijden van de deken met behulp van de draad. Plaats de bloemen willekeurig over de stof. Laat de bloemen over elkaar en over de randen van het paneel vallen.


Instructievideo’s

Er zijn gratis video-tutorials beschikbaar op mijn YouTube-kanaal om je te helpen Enigma deken te maken. De video’s zijn beschikbaar in het Engels (US Terms), in linkshandige en rechtshandige versies. Ik hoop dat de video’s het voor iedereen mogelijk maken om deze deken te maken.


Maat aan het eind van dit deel

Aan het einde van dit deel is het Cotton 8 paneel 5,5 cm, het Stone Washed paneel 6 cm en het Color Crafter en Scrumptious panelen 7,5 cm.


#itsallinanutshell

Als je iets maakt met een van mijn patronen of een van mijn video’s, zou ik graag je werk willen zien. Gebruik de hashtag #itsallinanutshell op Instagram om me te helpen het te vinden, deel je werk in mijn It’s all in a Nutshell Crochet Nuts-groep op Facebook of tag me in een van je berichten.

Liefs,
Esther

full logo it's all in a nutshell


Follow me on
FacebookYouTubeRavelryInstagram

This post contains affiliate links. Please read my disclosure and copyright policy. All opinions are my own and I only link to products I use or would use. Thank you for using the links on my blog and supporting my work.

Copyright (c) 2014-2024 It’s all in a Nutshell Creations. All rights reserved.


Discover more from It's all in a Nutshell Crochet

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply