Crochet, Nederlands, Tips & Tricks, Video tutorial

Hou je garenkleuren bij

Je zult merken dat wanneer je met meerdere kleuren garen begint te werken en je even niet oplet, je het overzicht van je kleuren kwijt kunt raken en per ongeluk de verkeerde kleur in bepaalde delen van je project gebruikt. In deze tips en tricks post als onderdeel van mijn TLC Blanket laat ik je zien hoe ik mijn garenkleuren bijhoud tijdens een project en zorg dat ik het overzicht bewaar.

Middelen

Hoe hou je je kleuren bij

Wat gebeurt er als je met een paar bollen garen werkt? Je verwijdert de wikkel, begint met het garen te werken, knipt je garen aan het einde van de rij af, neemt een nieuwe bol, verwijdert de wikkel, werkt met de tweede kleur, knipt het garen af. Je herhaalt dit keer op keer en voor je het weet heb je 10 verschillende gekleurde bollen garen in je projecttas, allemaal zonder wikkel, en weet je niet meer welke kleur welke is.

Ik heb een tip voor je om bij te houden welke kleur welke naam en nummer heeft. Ik bind een klein stukje garen om mijn wikkel als ik voor het eerst een kleur gebruik. Zo kan ik altijd terugvinden welke kleur welke is.

In deze korte video laat ik je zien hoe ik dit doe. Het is lekker snel om te doen, en je zult je nooit meer afvragen of een bol in je projecttas kleur 212 of 415 heeft ….

Als je een stapje verder wilt gaan en je garenvoorraad en je kleuren echt voor langere tijd wilt organiseren, kun je een map maken met je garen en kleuren. Dedri van Look at what I Made heeft een aantal geweldige tips. Ik heb jaren geleden zo’n garenorganizer gemaakt. Ik gebruik hem niet meer omdat ik te veel garen heb, en ik heb simpelweg niet de tijd om nieuwe pagina’s te maken en nieuwe kleuren toe te voegen.

Een alternatief voor het zelf maken van deze kleurenkaarten is het kopen van staalkaarten. Veel garenwinkels hebben staalkaarten, zoals Caro’s Atelier (NL). Ik heb deze geweldige map met kaarten, echt super handig bij het kiezen van kleuren!


Samen leren haken met je eigen TLC Blanket

Alle informatie die je nodig hebt om je eigen TLC Blanket te maken kun je HIER vinden.

Liefs,
Esther

full logo it's all in a nutshell


Follow me on
FacebookYouTubeRavelryInstagram

This post contains affiliate links. Please read my disclosure and copyright policy. All opinions are my own and I only link to products I use or would use. Thank you for using the links on my blog and supporting my work.

Copyright (c) 2023 It’s all in a Nutshell Creations. All rights reserved.

4 thoughts on “Hou je garenkleuren bij”

  1. Hi! Iâ??m getting two of these messages. One in English & this one, & I donâ??t know how to just stop this one only.
    Please help. Thanks!

    Sent from Mail for Windows 10

    1. when you subscribe to my blog, you get a message about each post that I publish. You can’t select which ones yes and no, the system can’t handle that. You can unsubscribe using your wordpress account if you don’t want to receive anything.

  2. Super handige tips. Ik ga zeker de TLC nlanket proberen te maken. Ik heb tot nu toe alleen kleine projecten gemaakt. Met jou uitleg gaat het vast lukken.

    Groetjes Jeanine

Leave a Reply