Crochet, Free pattern, instruction video, Nederlands

TLC Blanket – Samen Leren Haken!

Leren haken, of niet leren haken …… is een onzinnige vraag! IEDEREEN zou moeten leren haken. Het is ontspannend, super om mooie cadeautjes mee te maken en gewoon leuk om te doen. Met mijn nieuwe TLC Blanket kan iedereen leren haken. Met eenvoudige, stapsgewijze instructievideo’s in zowel links- als rechtshandige weergave, gedetailleerd geschreven instructies en veel tips onderweg, kan iedereen een beetje TLC-tijd ervaren met de TLC Blanket. We hebben tenslotte allemaal van tijd tot tijd wat Tender Loving Care nodig, en haaktijd is, vind ik, TLC-tijd. In deze post vind je alles wat je moet weten om te leren haken.

Middelen

Maat

De deken is ongeveer 130cm x 100cm.
Als je de deken langer wilt maken, voegt je een veelvoud van 24 steken toe aan de basis losseketting in rij 1. Voeg dus 24, 48, 72 enz. steken toe om hem breder te maken. Elke herhaling voegt ongeveer 20 cm toe aan de lengte van de deken. Door extra steken aan de deken toe te voegen, moet je in delen 5 en 7 een paar kleine aanpassingen aan het patroon aanbrengen om het patroon correct te laten werken. Deze aanpassingen worden behandeld in de toelichting bij dat deel. Om de deken breder te maken, herhaalt je eenvoudig een van de steekpatronen in dit project.

Draadspanning

Als zodanig is draadspanning niet kritisch in dit project. Wat belangrijk is, is dat je leert de steken goed te maken; het werken volgens een bepaalde maat komt later wel. In de tips en tricks zal ik uitleggen wat werken volgens een maat betekent en hoe draadspanning en maat met elkaar samenhangen.

Moeilijkheidsgraad

Dit project is bedoeld voor beginners, voor iedereen die nog nooit heeft gehaakt en het graag wil leren. Als je echter een meer ervaren haak(st)er bent, kun je ook van dit project genieten, omdat het gemakkelijk te doen is tussen je meer uitdagende projecten door.

Garenhoeveelheden en benodigdheden

Ik heb 3 prachtige kleurstellingen geselecteerd voor mijn TLC Blanket uit het brede assortiment Scheepjes Chunky Monkey garen. Chunky Monkey is een Aran-gewicht, 100% premium acrylgaren met 107 m op elke 100 g bol. Ik heb de kleurstellingen Kaleidoscope, Marine en Meadow genoemd. Kaleidoscoop is een leuke regenboogkleur, Marine is een rustige blauwe kleur en Meadow is een ontspannende roze/paarse kleur. Elke kleurstelling bestaat uit 6 kleuren Scheepjes Chunky Monkey.


Kaleidoscope kleurstelling:

 • Kleur A – 7 x Jasmine (1218)
 • Kleur B – 2 x Bubblegum (2006)
 • Kleur C – 2 x Coral (1132)
 • Kleur D – 2 x Lemon (1263)
 • Kleur E – 2 x Emerald (2014)
 • Kleur F – 2 x Ultramarine (2011)

Marine kleurstelling

 • Kleur A – 7 x Cream (1005)
 • Kleur B – 2 x Baby Blue (1034)
 • Kleur C – 2 x Aqua (1422)
 • Kleur D – 2 x Air Force Blue (1302)
 • Kleur E – 2 x Deep Turquoise (2012)
 • Kleur F – 2 x Teal (1829)

Meadow kleurstelling

 • Kleur A – 7 x White (1001)
 • Kleur B – 2 x Blush (1130)
 • Kleur C – 2 x Rose (1241)
 • Kleur D – 2 x Amethyst (1432)
 • Kleur E – 2 x Iris (1277)
 • Kleur F – 2 x Mulberry (2009)

Andere spulletjes die je nodig gaat hebben:

Scheepjes Chunky Monkey is beschikbaar bij Scheepjes leveranciers, zoals Caro’s Atelier (NL/EU) en Creahuys 41. Caro’s Atelier en Creahuys 41 hebben paketten beschikbaar in de kleuren die ik heb geselecteerd, maar je mag ook gerust je eigen kleuren te kiezen. Als je je garen koopt nadat je op een van de links in mijn blog hebt geklikt, steun je mijn werk, omdat ik een kleine commissie van de winkel ontvang op basis van je aankoop.

Patronen

We maken onze TLC Deken gedurende de aankomende zomerweken. Het patroon voor TLC Blanket is verdeeld in 8 delen; in elk deel leer je een nieuwe vaardigheid of techniek. De gratis, geschreven patronen zijn beschikbaar via de volgende link. Opmerking: nog niet alle delen zijn gepubliceerd, ik zal de links bijwerken zodra ze beschikbaar zijn.

Instructievideo’s

Er zullen gratis instructievideo’s beschikbaar zijn om je bij elke stap te helpen. Ik zal deze video’s op mijn YouTube-kanaal vrijgeven wanneer ik de gratis patronen vrijgeef. De video’s zijn beschikbaar in het Nederlands in zowel links- als rechtshandige versies.

Ondersteuning

Ik hoop dat je door het bekijken van de video’s ziet hoe je de steken maakt en de meeste van je vragen beantwoord zullen worden. Als je echter extra hulp nodig hebt, ben ik beschikbaar in mijn Facebook-groep It’s all in a Nutshell Crochet Nuts. Ook als je ons je deken wilt laten zien, is mijn Facebook-groep een geweldige plek om dat te doen.

#TLCBlanket

Als je je dekens wilt delen, gebruik dan de hashtag #TLCBlanket of #itsallinanutshell om me te helpen deze op Facebook of Instagram te vinden. Je kunt je werk ook delen in mijn  It’s all in a Nutshell Crochet Nuts Facebook groep of tag me in een van je berichten.

Liefs,
Esther

logo it's all in a nutshell

Follow me on

FacebookYou-Tube,RavelryInstagram

This post contains affiliate links. Please read my disclosure and copyright policy. All opinions are my own and I only link to products I use or would use. Thank you for using the links on my blog and supporting my work.

8 thoughts on “TLC Blanket – Samen Leren Haken!”

 1. Al weer een geweldig idee Esther! Wat zullen veel mensen daar blij mee zijn. Jammer dat je hier niet twee jaar geleden mee kwam, toen ik weer ging leren haken😊😊😊

  Like

 2. Ziet er weer leuk uit de meadow heeft mijn voorkeur ik vind je projecten erg leuk om te doen gr els

  Like

 3. superleuk!! maar jammer dat hij via ravelry alleen gekocht kan worden met paypall of creditcard ( laat ik die 2 nou net niet hebben) – ja ik weet straks gratis in delen, maar had jou ook graag de waardering ervoor gegeven ( door het patroon te kopen)

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.