Crochet, Nederlands, Tips & Tricks, Video tutorial

Haaksteekanatomie

Wanneer je leert haken, is het belangrijk dat je inzicht krijgt in hoe haaksteken worden opgebouwd, met andere woorden welke lus wordt welk deel van de steek. Als je de anatomie van een haaksteek begrijpt, begrijp je hoe moeilijkere haaksteken en technieken werken. In deze tips en tricks post als onderdeel van mijn TLC Blanket bespreek ik steekanatomie.

Handige Links

De anatomie van een haaksteek

Er is een bepaalde logica in de manier waarop steken worden geconstrueerd, en zodra je deze logica ziet, gaat er een wereld voor je open. Het is net als het moment dat je leert lezen, er gaat een wereld van mogelijkheden open.

Haaksteken bestaan ??uit twee delen; het bovenste deel van de steek heeft een V-vorm (geel) en het onderste steelgedeelte van de steek is het lange deel dat de steek zijn lengte geeft (blauw). Wanneer je IN een steek werkt, steek je je haaknaald onder beide gele lussen die de V-vorm aan de bovenkant van de steek vormen. Wanneer je OM een steek werkt, steek je je haaknaald om het blauwe steelgedeelte van de steek.

De manier waarop steken worden gemaakt, is misschien een beetje in strijd met je intuïtie. De lus die op je haaknaald zit, is eigenlijk het begin van de volgende steek: het V-deel (geel) van de volgende steek. De omslagen die je om je haaknaald maakt en de lussen die je omhoog trekt, maken het steelgedeelte (blauw) van de steek.

Dit klinkt misschien allemaal een beetje ingewikkeld. Ik heb een korte linkshandige en rechtshandige video gemaakt waarin ik uitleg hoe steken worden gemaakt en welk deel van de lussen en omslagen welk deel van de steek vormen.

Deze post met tips en tricks is iets theoretischer dan wat we tot nu toe hebben gehad, maar ik hoop dat het je inzicht geeft in hoe steken worden gemaakt.


Samen leren haken met je eigen TLC Blanket

Alle informatie die je nodig hebt om je eigen TLC Blanket te maken kun je HIER vinden.

Liefs,
Esther

full logo it's all in a nutshell


Follow me on
FacebookYouTubeRavelryInstagram

This post contains affiliate links. Please read my disclosure and copyright policy. All opinions are my own and I only link to products I use or would use. Thank you for using the links on my blog and supporting my work.

Copyright (c) 2023 It’s all in a Nutshell Creations. All rights reserved.

Leave a Reply