Crochet, Nederlands, Tips & Tricks, Video tutorial

Hou je garenwikkels georganiseerd

Ik zou je graag een tip willen geven om je garenwikkels netjes rond je garen te houden. Dit helpt je bij het opbergen van je garen in je projecttas terwijl je met een project bezig bent, maar ook bij het opbergen van overgebleven garen. In deze tips en tricks post als onderdeel van mijn TLC Blanket laat ik je zien hoe ik garenwikkels wikkel.

Handige Links

Hoe om je garenwikkels te wikkelen

Ik vind het fijn als mijn projecttas netjes en georganiseerd is: het geeft me een gevoel van rust als alles op zijn plaats is. Het opnieuw wikkelen van mijn bollen garen geeft mij het overzicht waar ik altijd naar op zoek ben. Ik wikkel de garenwikkels opnieuw om elke bol garen nadat ik een bol heb gebruikt, waarbij ik de wikkel zo wikkel dat ik nog steeds kan zien wat de kleurnaam en het nummer is. Door de wikkel om de bal te wikkelen, blijft de bal compact en gebeurt er niets met het garen in mijn projecttas. Vooral bij grote bollen acrylgaren kan de bol tijdens het gebruik los komen te zitten, waardoor de bol uit elkaar valt en het garen volledig geknoopt kan raken. In deze korte video laat ik je zien hoe ik mijn wikkels opnieuw wikkel.

Ik weet dat dit op het eerste gezicht een grote puinhoop lijkt: al het garen ligt op een grote stapel en het ziet er ongeorganiseerd uit. Maar kijk goed en je zult zien dat elke half gebruikte bol nog steeds een stevig vastgezette wikkel heeft. Dit betekent dat zelfs na jaren in opslag te hebben gelegen ik nog steeds weet wat het garen is. Ik vind het heerlijk om georganiseerd te zijn!

En een laatste tip: ik bewaar altijd al mijn garenwikkels tot een project is afgerond. Zo weet ik altijd hoeveel garen ik heb gebruikt. Dit wordt me vaak gevraagd bij het afronden van een project.


Samen leren haken met je eigen TLC Blanket

Alle informatie die je nodig hebt om je eigen TLC Blanket te maken kun je HIER vinden.

Liefs,
Esther

full logo it's all in a nutshell


Follow me on
FacebookYouTubeRavelryInstagram

This post contains affiliate links. Please read my disclosure and copyright policy. All opinions are my own and I only link to products I use or would use. Thank you for using the links on my blog and supporting my work.

Copyright (c) 2023 It’s all in a Nutshell Creations. All rights reserved.

2 thoughts on “Hou je garenwikkels georganiseerd”

  1. I keep getting 2 emails – one in english and one in dutch. Im not dutch 🙂 Can you please fix this. Thanks

    On Thu, Jun 25, 2020 at 12:41 PM It’s all in a Nutshell Crochet wrote:

    > It’s all in a Nutshell Crochet posted: ” Ik zou je graag een tip willen > geven om je garenwikkels netjes rond je garen te houden. Dit helpt je bij > het opbergen van je garen in je projecttas terwijl je met een project bezig > bent, maar ook bij het opbergen van overgebleven garen. In deze tips en t” >

Leave a Reply