Crochet, Nederlands, Pattern, Video tutorial

Triptych Mandala’s Deel 1 – Gratis Nederlands Haakpatroon

Vandaag komt het eerste van drie delen beschikbaar waarin we mijn Triptych Mandala’s gaan maken. In dit eerste deel maken we de kleine mandala helemaal af en we maken een begin met de medium en grote mandala’s. For English information, please see THIS POST.

Handige Links

Materialen

Je hebt 6 kleuren Scheepjes Catona (50g/125m) garen nodig alsook 3 mandalaringen om de Triptych Mandala’s te maken. Ik heb voor je 3 kleurstellingen voor je gemaakt zodat je een idee hebt hoe je mandala’s zouden kunnen worden. De kleurstellingen zijn Forest Fern, Blue Moon en Rainbow Bright. Je kunt de garenhoeveelheden per kleurstelling HIER vinden.

Je hebt ook 3 mandalaringen nodig om je mandalas op te spannen. Je hebt ringen met diameter 40cm, 25cm en 15cm nodig. We maken de mandalas met een 3.0mm haaknaald.

Scheepjes Catona garen is beschikbaar bij alle Scheepjes winkeliers, zoals Wool Warehouse (UK/Int) en Caro’s Atelier (NL/EU).

Ik heb ook garenpakketten beschikbaar voor mijn Triptych Mandala’s in mijn shop. De mandalapakketten bevatten alles wat je nodig hebt om deze mandala’s te maken, inclusief het patroon, garen en de ringen.


Triptych Mandala’s Deel 1 – Patroon

Triptych Mandala’s Deel 1 – Instructievideo’s

Ik heb linkshandige en rechtshandige instructievideo’s beschikbaar om je te helpen bij het maken van de Triptych Mandala’s. Deze video’s zijn in het Engels (US Terminologie), maar ik hoop toch dat ze je helpen bij de moeilijke stukjes. Deze mandala’s zijn soms best lastig om te maken en ik hoop dat het met de video’s het voor iedereen mogelijk is om de mandala’s te maken.


Wat als je mandala’s niet in de ring passen?

De mandala’s zijn ontworpen om ongeveer 10% kleiner te zijn dan de ringen waar ze in gaan. Dit betekent dat de kleine mandala 13cm is voordat hij in de 15cm ring gaat. Als je kleine mandala groter is dan 13 cm, vervang dan de stokjes van Toer 8 door halfstokjes, of zelfs vasten indien nodig. Als je kleine mandala kleiner is dan 13cm, vervang dan de stokjes van Toer 8 door dubbelstokjes. Als je deze wijzigingen aanbrengt voor de kleine mandala, doe dit dan ook voor de medium en grote mandala’s


Triptych Mandala’s Patroon in één document

Het patroon voor Triptych Mandala’s is gratis beschikbaar in 3 delen op mijn blog. Als je het fijner vindt om het patroon in één document te hebben, kun je tegen een kleine vergoeding het patroon kopen op Ravelry of in mijn SHOP.


Ondersteuning

Deze 3 mandala’s gaan we maken tijdens een korte make-along van 3 weken. De MAL wordt gehost door Scheepjes in de Engelse en Nederlandse Facebook-groepen. Je kunt lid worden van deze groepen als je hulp nodig hebt of je werk wilt delen.

#itsallinanutshell

Als je je mandala’s wilt delen, gebruik hashtag #itsallinanutshell op Facebook of Instagram zodat ik het makkelijker kan vinden. Je kunt ook je werk delen in mijn It’s all in a Nutshell Crochet Nuts Facebook groep.

Liefs,
Esther

full logo it's all in a nutshell


Follow me on
FacebookYouTubeRavelryInstagram

This post contains affiliate links. Please read my disclosure and copyright policy. All opinions are my own and I only link to products I use or would use. Thank you for using the links on my blog and supporting my work.

Copyright (c) 2023 It’s all in a Nutshell Creations. All rights reserved.

Leave a Reply