Crochet, Nederlands, Pattern, Video tutorial

Enigma Deken Deel 12 – Gratis Nederlands Haakpatroon

Daar zijn we dan, helemaal klaar. In dit bericht vind je het laatste patroon en de instructievideo voor mijn Enigma dekenontwerp. In deel 12 ronden we de deken af met een kleine rand. For English, please see THIS post.

Handige links

Materialen

Je hebt 7 kleuren garen nodig om je Enigma deken te maken. Ik heb 4 kleurstellingen in 3 verschillende garengewichten ontworpen om je te inspireren voor je eigen deken. Je kunt een van mijn kleurstellingen gebruiken of je eigen kleur kiezen. Mijn kleurstellingen zijn de originele Flower Field in Scheepjes Stone Washed, en Flower Field in Scheepjes Color Crafter, en de twee nieuwe kleuren Vintage in Scheepjes Scrumptious en Sunset Sky in Scheepjes Cotton 8. Informatie over kleurnummers en garenhoeveelheden vind je HIER. Je kunt je benodigdheden kopen bij elke garenwinkel bij jou in de buurt, maar je kunt ook een volledig pakket met alles wat je nodig hebt kopen in mijn webshop.

Ik heb garenpakketten beschikbaar voor alle 4 de kleurstellingen van Enigma Deken in mijn webshop. De pakketten bevatten alles wat je nodig hebt om deze dekens te maken, inclusief het hele patroon en het garen.


Afkortingen

L Losse
L-open Losse opening(en)
hv Halve vaste
hst Halfstokje
st Stokje
v Vaste

PM Plaats steekmarkeerder

RhstA Reliëf halfstokje achterlangs: haak het halfstokje rond de steel van de steek, waarbij je de naald van achteren naar voren en weer naar achteren steekt


Kleurplaatsing

Voor de informatie per kleurstelling verwijs ik je graag naar de materialenlijst welke kleur Kleur A t/m Kleur G is.


Enigma Deken Deel 12 Patroon

De gemarkeerde steken zijn de 4 hoeken van de deken. 1L telt niet als steek.

Toer 1 (GK) Hecht Kleur A aan in eerste steek van Rij 33 van een van de panelen met hv, 1L, (1v in eerste steek op paneel, PM, 1RhstA in volgende 182 steken, 3v in volgende st, PM in tweede v, draai werk, verdeel 44 v gelijkmatig langs de rand van het paneel, 1v in L-open, 1v in volgende 182 steken van het middelste vierkant, 1v in L-open, verdeel 44 v gelijkmatig langs de rand van het paneel, draai werk) tweemaal, sluit met hv in eerste st. Hecht af.
[183 steken aan korte kant, 273 steken aan lange kant, 4 hoeksteken]

Toer 2 (GK) Hecht Kleur C aan in een willekeurige gemarkeerde steek met hv, 1L, *3v in gemarkeerde st, PM in tweede v, 1v in elke st tot gemarkeerde st; herhaal vanaf * tot einde, sluit met hv in eerste st. Hecht af.
[185 v aan de korte kant, 275 v aan de lange kant, 4 hoeksteken]

Toer 3 (GK) Hecht Kleur G aan voor Color Crafter, Scrumptious en Stone Washed dekens en Kleur D voor Sunkissed deken in de derde steek voor een gemarkeerde st met hv, **sla 2 steken over, 8st in gemarkeerde st, verwijder markeerder, sla 2 steken over, hv in volgende st, *sla 2 steken over, 6st in volgende steek, sla 2 steken over, hv in volgende st; herhaal vanaf * tot er 2 steken over zijn voor de gemarkeerde steek; herhaal vanaf ** tot einde. Hecht af.
[30 schelpen aan de korte kant, 45 schelpen aan de lange kant, 4 hoekschaelpen]

Afwerking Werk alle draadjes weg. Span de deken op volgens de aangegeven maten.


Instructievideo’s

Er zijn gratis video-tutorials beschikbaar op mijn YouTube-kanaal om je te helpen Enigma deken te maken. De video’s zijn beschikbaar in het Engels (US Terms), in linkshandige en rechtshandige versies. Ik hoop dat de video’s het voor iedereen mogelijk maken om deze deken te maken.


Maat aan het eind van dit deel

Afhankelijk van welk pakket je gebruikt, heb je verschillende hoeveelheden garen over. HIER zijn verschillende bonuspatronen om je restjes op te maken.


#itsallinanutshell

Als je iets maakt met een van mijn patronen of een van mijn video’s, zou ik graag je werk willen zien. Gebruik de hashtag #itsallinanutshell op Instagram om me te helpen het te vinden, deel je werk in mijn It’s all in a Nutshell Crochet Nuts-groep op Facebook of tag me in een van je berichten.

Liefs,
Esther

full logo it's all in a nutshell


Follow me on
FacebookYouTubeRavelryInstagram

This post contains affiliate links. Please read my disclosure and copyright policy. All opinions are my own and I only link to products I use or would use. Thank you for using the links on my blog and supporting my work.

Copyright (c) 2014-2024 It’s all in a Nutshell Creations. All rights reserved.


Discover more from It's all in a Nutshell Crochet

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply