Crochet, Free pattern, Nederlands

Nederlandse vertaling I want that bag! CAL week 3

Het is week 3 van de ‘I want that bag!’ CAL ontworpen door Kimberly Slifer van Just a Girl and a Hook. We werken door met de zijkanten en het begint nu echt een beetje op een tas te lijken.

This is the Dutch translation of week 3 of the “I want that bag!” CAL. If you don’t speak Dutch you can find the original English version on Just a Girl and a Hook. I also have a video tutorial for week 3.

Middellen

Garen

Ik gebruik een 5mm haaknaald met Scheepjes Bloom in de volgende kleuren: 426, 402, 403, 406, 408 en 411. In de foto-instructies hieronder worden deze kleuren gebruikt: 403, 404, 409, 411, 422 en 423. In de voorbeeldtas van Kimberly deze kleuren: 402, 407, 408, 414, 416 en 419. Je kunt mijn kleurkeuzes voor week 3 hier vinden en die van Kimberly hier.

Steken en afkortingen

  • l – losse
  • hv – halve vaste
  • v – vaste
  • hst – halfstokje
  • st – stokje

Tenzij anders aangegeven tellen lossen niet mee als een steek en zijn dan ook niet meegenomen in de steekaantallen aangegeven in rechte haken aan het eind van iedere toer.


Toer 15

Met een nieuwe kleur maak een staande st in dezelfde steek als de sluiting (foto 1). Haak 1st in iedere steek en sluit met 1hv in de eerste steek. (foto 2). [144 st]

Toer 16

Met een nieuwe kleur haak een staande v in dezelfde steek als de sluiting. Haak 1v in iedere steek en sluit met 1hv in de eerste steek. [144 v]

Toer 17

Dit is het begin van de stersteek, begin met een nieuwe kleur. Haak 1hv in dezelfde steek als de sluiting en haak 3l (foto 1). Markeer deze steek met een steekmarkeerder zodat je hem straks makkelijk kunt vinden (foto 2). Haal een lus op in de tweede losse vanaf je haaknaald (foto 3) en in de derde losse vanaf je haaknaald (foto 4). Haal een lus op in de volgende 3 steken. Je moet nu 6 lussen op je haaknaald hebben (foto 5). Sla je draad om je naald en haal door alle 6 lussen en haak nu nog 1l. Deze laatste 1l maakt een ‘oog’ van de stersteek (foto 6). Je hebt zojuist de eerste helft van je eerste stersteek gemaakt.

Haal nu een lus op in de oog (foto 7) en aan de zijkant van de vorige stersteek (foto 8), in dezelfde steek als waar de vorige stersteek eindigt (foto 9), en in de volgende 2 steken (foto 10). Sla je draad om je naald en haal door alle 6 lussen en haak nog 1l (foto 11). Ga op deze manier door. Wanneer je de laatste stersteek gemaakt heb moeten er geen steken meer over zijn. Haak 1hst in dezelfde steek als de laaste steek van je stersteek (foto 12). [71 stersteken en 1hst]

Toer 18

Sluit met 1hv in in de bovenkant van de 3l waar je steekmarkeerder is (foto 1). Haak 2l, dit is je eerste hst (foto 2). In de oog van de eerste stersteek (pijl foto 3), haak 2hst (foto 4). Haak 2hst in ieder oog van alle stersteken. Eindig met 1hst in de hst van de vorige toer (foto 5) en sluit. [144 hst]

Toer 19

Met een nieuwe kleur haak een staande v in dezelfde steek als de sluiting. Haak 1v in iedere steek, sluit met 1hv in de eerste steek. [144 v]

Toer 20

Met een nieuwe kleur haak een staande st in dezelfde steek als de sluiting (foto 1). Haak 1st in de volgende 2 steken (foto 2). Ga nu terug naar de steek voor je eerste steek (foto 3) en steek je haaknaald van voor naar achter door je werk (foto 4). Haak 1st in deze steek waarbij je de lus lang genoeg maakt om je 3 stokjes te bedekken. Foto 5 laat de steek zien van voor, foto 6 van achter. Haak je stokje af (foto 7 en 8), dit is je eerste kabelsteek.

Sla 1 steek over en haak 1st in de volgende 3 steken (foto 9). Haak 1st in de steek die je net hebt overgeslagen (foto 10 en 11). Dit is je tweede kabelsteek. Ga zo door en ga helemaal rond. Sluit met 1hv in de eerste steek. [36 kabels bestaande uit 144 st]

Toer 21

Met een nieuwe kleur haak een staande v in dezelfde steek als de sluiting. Haak 1v in iedere steek, sluit met 1hv in de eerste steek. [144 v]

Toer 22

Met een nieuwe kleur haak een staande v in dezelfde steek als de sluiting (foto 1). Haak 1l, sla de volgende steek over en haak 1v in de volgende steek (foto 2). Herhaal {1l, sla steek over, 1v in volgende steek} 70 keer. Haak 1l en sluit in de eerste steek. [72v en 72 1l-ruimtes]

Toer 23

Met een nieuwe kleur haak een staande v in de 1l-ruimte voor de sluiting. Haak 1l, sla de volgende steek over en 1v in de volgende 1l-ruimte (foto 1). Herhaal {1l, sla de volgende steek over, 1v in de volgende 1l-ruimte} 70 keer. Haak 1l en sluit. [72v en 72 1l-ruimtes]

Toer 24

Met een nieuwe kleur herhaal toer 23.

Toer 25

Met een nieuwe kleur herhaal toer 23.


Geef jezelf een welverdiend klopje op je schouder, je bent klaar met deel 3! Je werk ziet er nu zo uit:

Volgende week gaan we weer verder met deel 4.

logo it's all in a nutshell

Volg mij op Facebook, Pinterest, You-Tube, Google+, RavelryBloglovin’

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.