Crochet, Nederlands, Pattern

Nederlandse vertaling Around the Bases CAL week 10

Ja hoor, week 10 van Around the Bases crochet along, en langzaam maar zeker komt het eind in zicht. Deze week een echt klasieker, namelijk de granny steek.

This is the Dutch translation of week 10 of Around the Bases CAL. If you don’t speak Dutch the original English version is the one you want. I also have a video tutorial for week 10.

Algemene informatie

We gaan verder waar we na afloop van week 9 zijn gebleven. Je kunt alle informatie voor Around the Bases CAL in het Nederlands hier vinden.

Steken en afkortingen

  • l – losse
  • hv – halve vaste
  • v – vaste
  • hst – halfstokje
  • st – stokje
  • dst – dubbel stokje
  • ** herhaal voor elke zijde van je vierkant
  • * herhaal binnen één zijde van je vierkant

Even vooraf

In principe beginnen we iedere toer in de hoek, uitzonderingen worden expliciet aangegeven. Het begin van iedere toer kun je op verschillende manieren doen. Je kunt een staande steek maken, maar je kunt ook losse gebruiken. De keuze is aan jou. We gaan niet vermelden wanneer je van kleur moet wisselen, ook deze keuze is aan jou. Indien je twee toeren achter elkaar dezelfde kleur gebruikt kun je met halve vasten naar de hoekopening gaan om daar vervolgens weer verder te haken volgens het patroon. Ook dan kun je kiezen om met een staande steek of losse te beginnen.

Steekverhouding bij de start

Het is een beetje lastig om je steken van week 9 te tellen, maar in principe begin je deze week met {een veelvoud van 3. Je hebt dus bijvoorbeeld 117, 135, 141, 147, 153, 159, 165, 171, 177, 183 of 189 per zijde.

Kleuren

Deze week is er geen kleuradvies, doe vooral lekker wat je mooi vindt! We werken 3 toeren deze week, dus een lekker rustig weekje.

Extra hulp

Er is extra hulp beschikbaar, mocht je het nodig hebben.


Around the Bases – Gratis Haakpatroon Deel 10

Toer 43

Deze toer is hetzelfde als toer 39 en 41 van week 9, dus het komt je wellicht bekend voor. Deze toer zal 2 steken toevoegen aan iedere zijde van je granny.

**  Haak (1st, 3l, 1st) in de hoeklossen en sla de volgende 2 steken over. Haak 1st in het eerste stokje van de 5st-waaier, 1l. Haak nu voorlangs 1st in de eerste steek die je hebt overgeslagen.  Dit is een kruissteek gemaakt. Haak 1l en vervolgens 1v in het midden van de 5st-waaier (dit is het derde stokje van het 5st-waaier).

*Haak 1l, 1st in de eerste steek van de volgende 5st-waaier, 1l, 1st in de laatste steek van de vorige 5st-waaier, 1l, 1v in het midden van de 5st-waaier (het derde stokje van de 5st-waaier). * Herhaal van * tot * tot je de v op de laatste waaier hebt gemaakt. Haak nu 1l, 1st in de laatste steek (dit is een hoek steek van de vorige toer), 1l en 1st in de laatste steek van de laatste 5st-waaier. **

Herhaal van ** tot ** nog 3 keer. Sluit met een hv in de eerste steek.

Toer 44

Deze toer zal 4 steken toevoegen aan iedere zijde van je granny.

** Haak (3st, 1l, 3st) in de hoeklossen.

*Haak 3st in de 1l-ruimte van de kruissteek van de vorige toer en 3st in de v van de vorige toer. * Herhaal van * tot * tot het je nog 1 kruissteek over hebt voor de hoek. Haak 3st in deze laatste 1l-ruimte van de kruissteek. **

Herhaal van ** tot ** nog 3 keer. Sluit met een hv in de eerste steek.

Toer 45

Deze toer zal 3 steken toevoegen aan iedere zijde van je granny.

** Haak (3st, 1l, 3st) in de hoeklossen. Haak telkens 3st in de ruimte tussen de 3st-groepjes van de vorige toer tot het einde van de zijde. **

Herhaal van ** tot ** nog 3 keer. Sluit met een hv in de eerste steek.


Aantal steken aan het eind van week 10

Deze week heb je in totaal 9 steken toegevoegd aan je granny. Je hebt nu 126, 144, 150, 156, 162, 168, 174, 180, 186, 192 of 198 steken aan elke zijde waarbij we de hoeklossen niet meetellen.

Het resultaat voor deze week

Hier kun je zien hoe mijn project groeit. 

Liefs,
Esther

full logo it's all in a nutshell


Follow me on
FacebookYouTubeRavelryInstagram

This post contains affiliate links. Please read my disclosure and copyright policy. All opinions are my own and I only link to products I use or would use. Thank you for using the links on my blog and supporting my work.

Copyright (c) 2023 It’s all in a Nutshell Creations. All rights reserved.

Leave a Reply