Crochet, Free pattern, Nederlands

Nederlandse vertaling “I want that bag!” CAL week 2

Het is week 2 van de ‘I want that bag!’ CAL ontworpen door Kimberly Slifer van Just a Girl and a Hook. Deze week begint het echte leuke stuk, we gaan nu aan de zijkanten beginnen.

This is the Dutch translation of week 2 of the “I want that bag!” CAL. If you don’t speak Dutch you can find the original English version on Just a Girl and a Hook. I also have a video tutorial for week 2.

Middellen

Garen

Ik gebruik een 5mm haaknaald met Scheepjes Bloom in de volgende kleuren: 426, 402, 403, 406, 408 en 411. In de foto-instructies hieronder worden deze kleuren gebruikt: 403, 404, 409, 411, 422 en 423. In de voorbeeldtas van Kimberly deze kleuren: 402, 407, 408, 414, 416 en 419. Je kunt mijn kleurkeuzes voor week 2 hier vinden en die van Kimberly hier.

Steken en afkortingen

  • l – losse
  • hv – halve vaste
  • v – vaste
  • Rva – Relief vaste achter
  • hst – halfstokje
  • st – stokje

Tenzij anders aangegeven tellen lossen niet mee als een steek en zijn dan ook niet meegenomen in de steekaantallen aangegeven in rechte haken aan het eind van iedere toer..


Toer 2

Als je dezelfde kleur gebruikt haak 1l (foto 1) en 1Rva in dezelfde steek als de sluiting (foto 2). Als je met een nieuwe kleur begint haak 1 staande Rva. Haak nu 1Rva in iedere steek tot je weer bij het begin bent (foto 3). Sluit met een hv in de eerste steek of een onzichtbare sluiting. [144 Rva]

Toer 3 

Hecht een nieuwe kleur aan met 1l in dezelfde steek als de sluiting (foto 1). Haak 1l (telt niet als een eerste steek) en 1hst in dezelfde steek als de sluiting (foto 2) en vervolgens in iedere steek. Sluit met een hv of een onzichtbare sluiting [144 hst]

Toer 4

Hecht een nieuwe kleur aan met 1 staande v in dezelfde steek als de sluiting (foto 1). Haak 10l (foto 2) en {1v in de volgende 4 steken (foto 3), 10l} 35 keer. 1v in ieder van de laatste 3 steken en sluit met een hv in de eerste steek (foto 4). [144 v en 36 10l-lussen]

Je tas ziet er nu zo uit:

Toer 5

Haak 1l en 1v in dezelfde steek als de sluiting (foto 1). Hou de lussen voor je werk (foto 2) en haak 1v in de volgende v (foto 3) alsook in iedere volgende steek. Sluit met 1hv in de eerste steek. [144 v]

Toer 6

Foto 1 laat de hv in de eerste v van toer 5 zien. Haak 1l (foto 2) en 1v in dezelfde steek als de sluiting. Haak 1v in iedere steek .[144 v]

Toer 7

Verwissel van kleur en herhaal toer 4. [144 v en 36 10l-lussen]

Toer 8

Herhaal toer 5. [144 v]

Toer 9

Herhaal toer 6. [144 v]

Je werk ziet er nu zo uit:

Toer 10

Verwissel van kleur en herhaal toer 4. [144 v en 36 10l-lussen]

Toer 11

Herhaal toer 5. [144 v]

Toer 12

Herhaal toer 6. [144 v]

Toer 13

Wissel van kleur. Haak 1 staande v in dezelfde steek als de sluiting en haak 1v in iedere steek. [144 v]

Toer 14

Sluit met 1hv in de eerste steek (foto 1). Voordat we toer 14 haken is gaan we eerst wat voorbereidend werk doen om te zorgen dat we geen fouten maken. Neem de lus van toer 4 dat recht van je beginsteek is en vlecht deze van achter naar voren door de lus van toer 7 dat aan de linkerkant van je beginsteek is (foto 2). Neem de lus van toer 10 dat rechts van je beginsteek is (foto 3) en vlecht deze door de lus van toer 7 van achter naar vore (foto 4). Zet de lus van toer 10 vast met een steekmarkeerder in de tweede steek vanaf het begin (foto 5). Vlecht nu de volgende stel lussen, sla 3 steken over en bevestig met een steekmarkeerder. Herhaal tot alle lussen vast zijn gemaakt (foto 6). Nu alle lussen vastzitten kunnen we verder.

Haak 1l (foto 7), 1v in dezelfde steek als de sluiting (foto 8) en in de volgende v (foto 9). Haal de steekmarkeerder weg en haak 1v in de volgende steek waarbij je de lus aan je werk bevestigd. Haak zo helemaal rond. [144 v]

Je werk ziet er nu zo uit:

Ziezo! Je bent alweer klaar met week 2. Volgende week gaan we weer verder met deel 3.

logo it's all in a nutshell

Volg mij op Facebook, Pinterest, You-Tube, Google+, RavelryBloglovin’

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.