Crochet, Free pattern, Nederlands

Around the Bases CAL Nederlandse vertaling

Hier wordt alle informatie voor de Around the Bases CAL gegeven in het Nederlands. Deze informatie zal worden bijgewerkt zodra er nieuw informatie of delen van het patroon beschikbaar komen. De CAL begint op 9 augustus 2015 en gedurende 16 weken gaan we een deken maken.

Wat gaan we doen tijdens Around the Bases

Je begint met een granny naar keuze en dan gaan we rondjes rennen om je basis, net als bij honkbal. ChiChi, de ontwerpster van deze CAL, is gek op honkbal en heeft menig uur doorgebracht bij het honkbalveld en tja, met zo veel mooie jonge mannen word je natuurlijk vanzelf geinspireerd 😉

Doordat iedere deken zijn eigen basis heeft is iedere deken uniek. Het enige waar je op moet letten is dat je de juiste steekverhouding hebt voor je aan deel 1 begint. Je aantal steken moet een veelvoud van 6 min 2 zijn. Dus je moet bijvoorbeeld 10, 16, 22, 28, 34, 40, 46, 52, 58, 64, 70, 76, 82, 88, 94, 100 of 106 steken hebben. Binnenkort volgt meer info over hoe je een willekeurige granny kunt aanpassen om het juiste steekaantal te hebben om zo te kunnen starten met deel 1.

Hoe ziet het eindresultaat eruit

Omdat iedereen een eigen basis kiest is iedere deken natuurlijk uniek, maar om je een idee te geven, hierbij een voorbeeld van het eindresultaat van ChiChi. Afhankelijk van hoe groot of klein jouw basisgranny is, wordt je deken natuurlijk groter of kleiner.

Hoe groot wordt je deken

Het eindformaat van je deken hangt af van een aantal factoren. Het formaat van je basisgranny, welke garen en haaknaald je gebruikt en of je iets vaster of juist iets losser haakt. Om je een idee te geven, de voorbeelddeken hierboven met basisgranny Tropical Delight en gehaakt met Cotton 8 en een 3.25mm haaknaald is 90cm breed. Een tweede voorbeeld met Sophie’s Garden als basisgranny en ook gehaakt met Cotton 8 is 115cm breed.

Algemene informatie

 • Start van de CAL: 9 augustus 2015, 15.30 Nederlandse tijd
 • Duur van de CAL: Deze CAL duurt 16 weken. Iedere zondag om 15.30 Nederlandse tijd wordt een nieuw deel van het patroon gepubliceerd.
 • Einde van de CAL: 22 november 2015.
 • Patroon: Het oorspronkelijke Engelstalige patroon wordt gepubliceerd op Keito Palette, de Nederlandse vertaling kun je op deze blog vinden
 • Video’s: Iedere week zal er een instructievideo beschikbaar zijn waarin het patroon stap-voor-stap wordt voorgedaan en uitgelegd. Deze video is alleen in het Engels beschikbaar. Je kunt de video’s vinden op mijn blog op deze pagina of mijn YouTube kanaal.
 • Voor extra hulp: in de Facebook groep CAL – Crochet A Long kun je terecht voor extra hulp of om je resultaat te laten zien aan andere enthousiaste haaksters.
 • Voor extra hulp: in de Ravelry groep Around the Bases CAL kun je ook terecht voor extra hulp of om je resultaat te laten zien, maar dat kan natuurlijk ook in de Facebook groep CAL – Crochet A Long
 • Garen: Je kunt ieder garen gebruiken dat je wilt. Ik gebruik Linen Soft van Scheepjes.
 • Haaknaald: Gebruik de haaknaald die het beste past bij je garen. Ik gebruik een 3.5mm Clover Amour haaknaald, mijn favoriete haaknaald.

Basisgranny

Patronen van de CAL

Veel plezier bij het maken van deze CAL!

logo it's all in a nutshell

Volg mij op Facebook, Pinterest, You-Tube, Google+, RavelryBloglovin’

17 thoughts on “Around the Bases CAL Nederlandse vertaling”

  1. Het antwoord is eigenlijk ‘hangt ervan af…’ Het garen dat je gebruikt, de haaknaald, hoeveel kleuren je gebruikt bepaalt allemaal hoeveel garen je nodig hebt. Om je een idee te geven, als je een katoenen deken maar met Scheepjes Cotton 8 en een 3mm haaknaald heb je ongeveer 550gram garen nodig.

   Like

    1. De vertaling van de CAL zelf vind je in de links hierboven bij dit bericht. Het origineel is op de blog Keito Palette, de NL vertaling op mijn blog. Gebruik ieder garen dat je mooi vindt, maak je basisvierkant en begin daarna met toer 1. 🙂

     Like

 1. Commentaar bij toer 22: je moet keren en aan de verkeerde kant verder gaan, maar toch moet je in de hoek beginnen…. Sorry maar dat kan toch niet? Je werkt dan toch van de hoek af?

  Like

  1. Dit is een vertaling van het oorspronkelijke Engelse patroon. Hierbij de Engelse versie:

   Row 22 (back side) – on this row, you will be working on the back side of your afghan (will add 4 st per side):

   Turn your afghan over so you are facing the back side of your afghan,
   (sc, ch 2, 2 dc, ch 2, 2 dc) in the corner 2-ch sp,
   Skip the corner 2 dc from the previous row,
   **(sc, ch 2, 3 dc) in the 2-ch sp from the previous (indicated by the green arrow in the photo) ** ….

   zoals je kunt zien begint het patroon ook hier meteen na het keren. Bij twijfel, wellicht kan de instructievideo je helpen.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.