Around the Bases CAL Nederlandse vertaling

Hier wordt alle informatie voor de Around the Bases CAL gegeven in het Nederlands. Deze informatie zal worden bijgewerkt zodra er nieuw informatie of delen van het patroon beschikbaar komen. De CAL begint op 9 augustus 2015 en gedurende 16 weken gaan we een deken maken.

Wat gaan we doen tijdens Around the Bases

Je begint met een granny naar keuze en dan gaan we rondjes rennen om je basis, net als bij honkbal. ChiChi, de ontwerpster van deze CAL, is gek op honkbal en heeft menig uur doorgebracht bij het honkbalveld en tja, met zo veel mooie jonge mannen word je natuurlijk vanzelf geinspireerd 😉

Nederlandse vertaling Around the Bases

Foto: ChiChi Allen – Keito Palette

Doordat iedere deken zijn eigen basis heeft is iedere deken uniek. Het enige waar je op moet letten is dat je de juiste steekverhouding hebt voor je aan deel 1 begint. Je aantal steken moet een veelvoud van 6 min 2 zijn. Dus je moet bijvoorbeeld 10, 16, 22, 28, 34, 40, 46, 52, 58, 64, 70, 76, 82, 88, 94, 100 of 106 steken hebben. Binnenkort volgt meer info over hoe je een willekeurige granny kunt aanpassen om het juiste steekaantal te hebben om zo te kunnen starten met deel 1.

Hoe ziet het eindresultaat eruit

Omdat iedereen een eigen basis kiest is iedere deken natuurlijk uniek, maar om je een idee te geven, hierbij een voorbeeld van het eindresultaat van ChiChi. Afhankelijk van hoe groot of klein jouw basisgranny is, wordt je deken natuurlijk groter of kleiner.

voorbeeld around the bases CAL

Hoe groot wordt je deken

Het eindformaat van je deken hangt af van een aantal factoren. Het formaat van je basisgranny, welke garen en haaknaald je gebruikt en of je iets vaster of juist iets losser haakt. Om je een idee te geven, de voorbeelddeken hierboven met basisgranny Tropical Delight en gehaakt met Cotton 8 en een 3.25mm haaknaald is 90cm breed. Een tweede voorbeeld met Sophie’s Garden als basisgranny en ook gehaakt met Cotton 8 is 115cm breed.

Algemene informatie

 • Start van de CAL: 9 augustus 2015, 15.30 Nederlandse tijd
 • Duur van de CAL: Deze CAL duurt 16 weken. Iedere zondag om 15.30 Nederlandse tijd wordt een nieuw deel van het patroon gepubliceerd.
 • Einde van de CAL: 22 november 2015.
 • Patroon: Het oorspronkelijke Engelstalige patroon wordt gepubliceerd op Keito Palette, de Nederlandse vertaling kun je op deze blog vinden
 • Video’s: Iedere week zal er een instructievideo beschikbaar zijn waarin het patroon stap-voor-stap wordt voorgedaan en uitgelegd. Deze video is alleen in het Engels beschikbaar. Je kunt de video’s vinden op mijn blog op deze pagina of mijn YouTube kanaal.
 • Voor extra hulp: in de Facebook groep CAL – Crochet A Long kun je terecht voor extra hulp of om je resultaat te laten zien aan andere enthousiaste haaksters.
 • Voor extra hulp: in de Ravelry groep Around the Bases CAL kun je ook terecht voor extra hulp of om je resultaat te laten zien, maar dat kan natuurlijk ook in de Facebook groep CAL – Crochet A Long
 • Garen: Je kunt ieder garen gebruiken dat je wilt. Ik gebruik Linen Soft van Scheepjes.
 • Haaknaald: Gebruik de haaknaald die het beste past bij je garen. Ik gebruik een 3.5mm Clover Amour haaknaald, mijn favoriete haaknaald.

Basisgranny

Patronen van de CAL

Veel plezier bij het maken van deze CAL!

logo it's all in a nutshell

Volg mij op Facebook, Pinterest, You-Tube, Google+, RavelryBloglovin’

Advertisements

15 thoughts on “Around the Bases CAL Nederlandse vertaling

 1. Pingback: Yarn, base & Dutch translation for Around the Bases CAL | It's all in a Nutshell

  • Het antwoord is eigenlijk ‘hangt ervan af…’ Het garen dat je gebruikt, de haaknaald, hoeveel kleuren je gebruikt bepaalt allemaal hoeveel garen je nodig hebt. Om je een idee te geven, als je een katoenen deken maar met Scheepjes Cotton 8 en een 3mm haaknaald heb je ongeveer 550gram garen nodig.

   Like

 2. Pingback: Around the Bases CAL Final Showing | It's all in a Nutshell

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s