Crochet, Free pattern, instruction video, Nederlands

Triptych Mandala’s Deel 3 – Gratis Nederlands Haakpatroon

Met Deel 3 komt Triptych Mandalas tot een eind. Na dit deel hem je 3 mooie mandala’s om je huis mee te versieren. Ik hoop dat jet het leuk vond om ze te maken. For English information, please see THIS POST.

Handige Links

Materialen

Je hebt 6 kleuren Scheepjes Catona (50g/125m) garen nodig alsook 3 mandalaringen om de Triptych Mandala’s te maken. Ik heb voor je 3 kleurstellingen voor je gemaakt zodat je een idee hebt hoe je mandala’s zouden kunnen worden. De kleurstellingen zijn Forest Fern, Blue Moon en Rainbow Bright. Je kunt de garenhoeveelheden per kleurstelling HIER vinden.

Je hebt ook 3 mandalaringen nodig om je mandalas op te spannen. Je hebt ringen met diameter 40cm, 25cm en 15cm nodig. We maken de mandalas met een 3.0mm haaknaald.

Scheepjes Catona garen is beschikbaar bij alle Scheepjes winkeliers, zoals Wool Warehouse (UK/Int) en Caro’s Atelier (NL/EU).

Ik heb ook garenpakketten beschikbaar voor mijn Triptych Mandala’s in mijn shop. De mandalapakketten bevatten alles wat je nodig hebt om deze mandala’s te maken, inclusief het patroon, garen en de ringen.


Triptych Mandala’s Deel 3 – Patroon

Triptych Mandala’s Deel 3 – Instructievideo’s

Ik heb linkshandige en rechtshandige instructievideo’s beschikbaar om je te helpen bij het maken van de Triptych Mandala’s. Deze video’s zijn in het Engels (US Terminologie), maar ik hoop toch dat ze je helpen bij de moeilijke stukjes. Deze mandala’s zijn soms best lastig om te maken en ik hoop dat het met de video’s het voor iedereen mogelijk is om de mandala’s te maken.


Wat als je mandala’s niet in de ring passen?

De mandala’s zijn ontworpen om ongeveer 10% kleiner te zijn dan de ringen waar ze in gaan. Dit betekent dat de grote mandala 26cm is voordat hij in de 40cm ring gaat. Als je grote mandala groter is dan 36cm aan het eind van Toer 23, vervang dan de stokjes van Toer 23 door halfstokjes, of zelfs vasten indien nodig. Als je grote mandala kleiner is, vervang dan de stokjes door dubbelstokjes.


Triptych Mandala’s Patroon in één document

Het patroon voor Triptych Mandala’s is gratis beschikbaar in 3 delen op mijn blog. Als je het fijner vindt om het patroon in één document te hebben, kun je tegen een kleine vergoeding het patroon kopen op Ravelry of in mijn SHOP.


Ondersteuning

Deze 3 mandala’s gaan we maken tijdens een korte make-along van 3 weken. De MAL wordt gehost door Scheepjes in de Engelse en Nederlandse Facebook-groepen. Je kunt lid worden van deze groepen als je hulp nodig hebt of je werk wilt delen.

#itsallinanutshell

Als je je mandala’s wilt delen, gebruik hashtag #itsallinanutshell op Facebook of Instagram zodat ik het makkelijker kan vinden. Je kunt ook je werk delen in mijn It’s all in a Nutshell Crochet Nuts Facebook groep.

Liefs,
Esther

logo it's all in a nutshell

Follow me on

FacebookYouTube, RavelryInstagram

This post contains affiliate links. Please read my disclosure and copyright policy. All opinions are my own and I only link to products I use or would use. Thank you for using the links on my blog and supporting my work.

© COPYRIGHT IT’S ALL IN A NUTSHELL. ALL RIGHTS RESERVED.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.